Tudod, mi mindenre jó az uborka?


Kategória:
Életmód, egészség, Táplálkozás

Cikk írója:
Balaton Világa


Tudod, mi mindenre jó az uborka?

El sem hittem volna, ha nem saját magam tapasztalom meg csodatevő hatását.

El sem hittem volna, ha nem saját magam tapasztalom meg csodatevő hatását.

"Uborkák... Ezt nem tudtam... és ha belegondolok, hogy évek óta csak salátát csináltam az uborkával...

1. uborkája tartalmazza a legtöbb vitaminokat, amire minden nap szükséged van, mindössze egy uborkával tartalmaz B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, Folsav, C-vitamin, Kalcium, Vas, Magnézium, Foszfor, Kálium és Cink.

2. Délután fáradtnak érzem magam, tedd le a koffeines üdítőt és vegyél fel egy uborkát. Az uborkák jó forrása a B-vitaminoknak és szénhidrátoknak, amelyek biztosíthatják azt a gyors felszedést, ami órákig eltarthat.

3. Unod, hogy a fürdőszobai tükör köddé válik zuhanyzás után? Próbálj uborkaszelet dörzsölni a tükör mentén, ezzel megszűnik a köd, és nyugtató, fürdőszerű illatanyagot biztosít.

4. A kaják és a csigák tönkreteszik az ültetőágyakat? Helyezz el pár szeletet egy kis pitebádogba, és a kerted egész szezonban kártevőmentes lesz. Az uborkában lévő vegyszerek az alumíniummal reagálnak arra, hogy az emberek számára észlelhetetlen illatot adjanak, de megőrjítik a kerti kártevőket, és arra kényszerítik, hogy elmeneküljenek a területről.

5. Keresed a gyors és egyszerű módszert a narancsbőr eltávolítására, mielőtt kimész vagy a medencébe? Próbálj dörzsölni egy-két szelet uborkát a problémás területed mentén néhány percig, az uborkában lévő fitokemikália miatt a bőrödben lévő kollagén feszesedik, feszesíti a külső réteget és csökkenti a narancsbőr láthatóságát. A ráncokon is remekül működik!!!

6. Szeretnéd elkerülni a másnaposság vagy a szörnyű fejfájást? Lefekvés előtt fogyassz pár uborkaszeletet, és ébredj felfrissülve és fejfájás nélkül. Az uborkák elegendő cukrot, B-vitamint és elektrolitot tartalmaznak ahhoz, hogy a szervezet elvesztett alapvető tápanyagokat feltöltsék, mindent egyensúlyban tartva, elkerülve a másnaposságot és a fejfájást!!

7. Ki akarsz küzdeni azzal a délutáni vagy esti nasizással? Az uborkát évszázadok óta használják, és gyakran használják európai csapdák, kereskedők és felfedezők a gyors étkezésekhez, hogy elkerüljék az éhezést.

8. Fontos találkozót vagy állásinterjút tartasz, és rájössz, hogy nincs elég időd a cipőd fényezésére? Dörzsölj egy frissen vágott uborkát a cipő fölé, vegyszerei gyors és tartós ragyogást biztosítanak, amely nem csak jól néz ki, de a vizet is taszítja.

9. WD 40-ből, és meg kell javítania egy nyikorgó zsanért? Fogj egy uborkaszeletet, és dörzsöld végig a problémás zsanéron, és voila, a nyikorgásnak annyi!

10. Stresszes és nincs időd masszázsra, arcápolásra vagy fürdő látogatásra? Vágj fel egy egész uborkát, és helyezd egy forrásban lévő vízbe, az uborkából származó vegyszerek és tápanyagok reagálnak a forrásban lévő vízzel, és a gőzben szabadulnak fel, nyugtató, lazító aromát hozva létre, ami kimutatta a stressz csökkentését az új stresszben anyák és egyetemisták a záróvizsgák alatt.

11. Csak fejezd be az üzleti ebédet, és tudd meg, hogy nincs rágód vagy mentolosod? Vegyél egy szelet uborkát, és nyomd a nyelved tetejére a szád tetejére 30 másodpercig, hogy megszüntesd a rossz leheletet, a fitokemikáliák megölik a szádban lévő baktériumokat, amelyek felelősek a rossz lehelet miatt.

12. Keresed a ′′ zöld ′′ módját a csapok, mosogató vagy rozsdamentes acél tisztításának? Fogj egy szelet uborkát, és dörzsöld a tisztítani kívánt felületre, nem csak eltünteted az évek ponyváját és visszahozod a
ragyogj, de nem hagy szériákat, és nem árt az ujjadnak vagy a körmeidnek, amíg tisztítasz.

13. Egy tollat használni és hibáztam? Vedd ki az uborkát, és lassan használd a tollírást törlésére, zsírkrétákon és filceken is remekül működik, amivel a gyerekek a falakat díszítették!!
Add tovább ezt mindenkinek, akit ismersz, aki jobb és biztonságosabb megoldást keres az élet mindennapi problémáinak megoldására."